Kezdőlap

 

Jelentkezés az aktuális rendezvényekre

POK Bázisintézményi rendezvény jelentkezés: Jelentkezés

Kedves Látogatók!

Természettudományos Laborunk a 2017/18-as tanévben is különösen nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra. Ennek eredményeképpen ebben az évben is meghirdetjük csillagászati szakkörünket.

A „Legyél Te is Csillagász” szakkör kiírása

Ezen foglalkozásunk immár második éve az amatőrcsillagászat népszerűsítését tűzi kiacéljául. A szakkör minden résztvevője elméleti és gyakorlati foglalkozásokon sajátíthatja el az amatőrcsillagászat minden létező formáját. Ide tartozik a vizuális megfigyelés, asztrofotózás, meteorészlelés, fotometria. Minden résztvevőnek lehetősége lesz kipróbálni a Zselici Csillagpark, az iskola valamint a szakkörvezető műszereit. A szakkör 14-19 éves résztvevői, tagjai lehetnek a 2017/18-as European Astro Pi Challenge egyik csapatának és a tavalyi csapat tagjaitól kaphatnak felkészítést. A szakkörök alatt készült asztrofotókból a tanév végén kiállítás készül az iskola aulájában.

Jelentkezés az alábbi linken:

Jelentkezés

A Szakkör 2017. Október 17-től indul. A foglalkozás időpontja Kedd 15:30-16:30. A gyakorlati foglalkozásokat az időjárás alakulása szerint az újholdhoz legközelebbi péntek vagy szombat éjszakához igazítjuk.