III. helyezést ért el a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium csapata az országos „VISUAL Thinking – LabVIEW” középiskolás programozó versenyen Debrecenben.

A National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány és a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma jóvoltából 2019-ben a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium UltimaSpace nevű csapatának lehetősége nyílt arra, hogy grafikus programozói tudását bemutassa és részt vegyen egy gyakorlatias, izgalmakkal teli versenyen, ahol három forduló során rendkívül sok tapasztalattal és élménnyel lettek gazdagabbak. A megmérettetés célja, mint ahogy az elmúlt években is az volt, hogy 2-3 fős csapatokban, a grafikus programozást forradalmasító LabVIEW szoftvert, valamint az alapvető logikai és programozási ismereteket felhasználva valós, az ipari környezetben is felmerülő problémákat oldjanak meg a versenyzők. A verseny feladatai által olyan gyakorlati tapasztalatokat szerezhettek a diákok, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő szakembereivé váljanak.


Az első két online forduló után az induló 105 csapatból a legjobbak 2019. április 26-án Debrecenben megrendezett döntőben mérték össze programozói tudásukat.

A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium csapata országos III. helyezést ért el.

Vámosi László felkészítő, Vámosi Miksa 11/B, Pósa Péter12/D, Vámosi Flórián 12/D