Nyílt nap a Táncsics laborban

Csütörtökön tartották az első nyílt napot a Táncsics gimnázium laborjában, kaposfői és hetesi diákok ismerkedtek a természettudományokkal. A laborban a tavaly novemberi nyitás óta közel 300 órát tartottak, melyen mintegy 3 ezer diák vett részt.

Vámosi László laborvezetőtől megtudtuk: a labor létrehozásának az volt a célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését a természettudományok iránt. Mindebben segít az a mintegy 100 millió forint értékű eszközpark, amit az elmúlt hónapokban szereztek be. A spektrofotométer, a mikroszkópok, az inkubátorszekrények és más eszközök egyaránt a szemléletes tanulást szolgálják. Az általános-és középiskolák tanárai közösen munkafüzetet is alkottak a diákoknak, ez a labor internetes oldaláról is letölthető. A portálon ráadásul videós kísérleteket is megtekinthetnek az érdeklődők.

A kaposvári önkormányzat 2010 nyarán nyújtotta be pályázatát „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása Kaposváron” címmel, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. A pályázatot pozitívan bírálták el, és 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A labor tavaly november óta szolgálja a diákok felkészülését. A beruházás összértéke mintegy 300 millió forint.