Zárórendezvény a Táncsicsban

Világszínvonalú feltételek a természettudományos oktatáshoz

Sikeresen lezárult „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása Kaposváron” elnevezésű projekt, melynek során közel 300 millió forint értékű laborfejlesztés történt a Táncsics Mihály Gimnáziumban.

Zárórendezvény a Táncsicsban A beruházásra Kaposvár önkormányzata 2011-ben nyert 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében.

A gimnázium különálló épületében egy modern, 2-szer 20 fős természettudományos labort alakítottak ki. Ezeket 100 millió forint értékben modern kísérleti és szemléltető eszközökkel, köztük interaktív táblákkal, projektorokkal, számítógépekkel, digitális kamerákkal szerelték fel. A projekt szerves részét képezte a szaktanárok, laborvezetők és laboránsok képzése is, továbbá munkafüzeteket is szerkesztettek a diákoknak. A szakmai programba összesen 11 kaposvári általános és középiskolát vontak be.

A keddi ünnepélyes projektzárón Tóth István Kaposvár alpolgármestere hangsúlyozta: - A laborral felkelthető az igény a természettudományok elsajátítása iránt, remélhetőleg ahhoz is hozzájárul, hogy természettudományos pályára csábítsuk a diákokat. Reőthy Ferenc, a gimnázium igazgatója köszönetet mondott azoknak, akik tettek azért, hogy a labor elkészülhessen: – Bátran elmondhatjuk, hogy Kaposváron világszínvonalú feltételek állnak rendelkezésre a természettudományok eredményes oktatásához.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.