HírekAz Orion-köd fotografikus megfigyelése

Az Orion-köd fotografikus megfigyelése

2018 Márciusában az UT-2017 "Kisbolygó Fotometria" pályázat keretében 4 kisbolygó fotometriai adatgyűjtését kellett volna elvégeznünk 8 derült éjszaka alatt.

Zárórendezvény a Táncsicsban

Zárórendezvény a Táncsicsban

Sikeresen lezárult „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása Kaposváron” elnevezésű projekt, melynek során közel 300 millió forint értékű laborfejlesztés történt a Táncsics Mihály Gimnáziumban.

Meteorológiai Állomás a Táncsicsban 2014

Meteorológiai Állomás a Táncsicsban 2014

A közelmúltban helyezték üzembe a Táncsics Mihály Gimnázium meteorológiai állomását. A természettudományos labor előtetejére elhelyezett, több mint 700 ezer forintos berendezés többek közt a szelet, a csapadékmennyiséget és a páratartalmat is rögzíti.

Így kell használni a defibrillátort 2014

Így kell használni a defibrillátort 2014

Félautomata defibrillátort helyeztek ki a Táncsics gimnázium portájánál pénteken. Az újraélesztő készülékhez a természettudományos laborfejlesztés keretében jutott az intézmény.

Nyílt nap a Táncsics laborban 2014

Nyílt nap a Táncsics laborban 2014

Csütörtökön tartották az első nyílt napot a Táncsics gimnázium laborjában, kaposfői és hetesi diákok ismerkedtek a természettudományokkal. A laborban a tavaly novemberi nyitás óta közel 300 órát tartottak, melyen mintegy 3 ezer diák vett részt.